Falun U vs. Strömsbro IF 13-12 SD

Det kändes bra under uppvärmningen, det såg laddat ut och koncentrerat, men i första perioden stod jag som ett frågetecken. Vad är det som händer….?

Det sämsta försvarsspelet jag sett, helt ärligt. Vi låg fel i positioner, vi var inte alerta. Vi kom sent i i markeringar. 6-2 efter första perioden. Faluns uppspel var riktigt bra, när dom fick tid på sig att spela runt oss, så hängde vi inte med alls. De spelade med snabba inspel i slottet, och sen på ett tillslag ut till passningsfickorna och skott eller en pass igen. Det gick fort. Vi vred inte på våra huvuden och kommunicerade inte alls. Rättvist med 6-2.

I andra kliver vi upp tidigare på deras backar och låter dom inte komma upp mot mittlinjen och spela, så Falun börjar slå långa bollar. Vi får mer bollinnehav och kommer in i matchen. Vi var på gång. Men de fick alldeles för lätta mål… där vi skulle ha täckt/markerat/ eller Hampus räddat. Vi fick inte stopp pårom.

I tredje äger vi matchen. Vi vinner perioden med 3-7 och vänder matchen till 11-12. Men så får dom igen ett jävla skit mål… Det blir sudden och vi gör vårt 4e självmål den kvällen.

Det positiva är dock att vi vänder en match igen och tar ledningen, för tredje gången i år. Och att vi fortfarande är obesegrade. Vi får en poäng med oss. Det kändes skit, med tanke på vår vändning.

Planens kung idag; Jesper Lyrberg. 3 mål och 5 ass. Extra plus till Oscar Bendrik och Niklas Ryman. Samt Joel Zetterlund för sitt fina slit och Philip Mellqvist och Axel Fiskman och Fredrik Capten Eriksson.

Plus / Minus

Ante (-+1/-6=-5) – Phille (+4/-6=-2) – Anton (+2/-6=-4)

Ryman (+9/-2=+7) – Benny (+7-3=+4) – Lybbe (+9/-3=+6)

Tobbe (+0/-2=-2) – Modo (Se Tobbe) – Axel (+2/-2=+-0)

10-7; Ryman. Ass. Lybbe

11-8; Capten. Ass. Axel ( Matchens smartaste spel, ett mycket fint anfall)

11-9; Lybbe. Ass. Benny

11-10; Lybbe. Ass. Ryman

11-11; Lybbe (Straff, iskall, grymt kylig)

11-12; Axel. Ass. Phille

Skott; 29-38

I veckan kommer IS Saga på besök. De ligger sist i ligan men vann senast ganska klart och de är på väg upp. De kämpar för att inte hamna efter och en risk att åka ur.

Läget i truppen är like skakigt. Jesper Lyrberg och Oscar Bendrik blir borta två veckor för en amerika resa. Vi hoppas att sjuklingarna, Jocke Sjölund, Johan Bauman, Felix. Hoppas även Joel Åhlen Nyström kan delta, han var inte med igår pga en ömmande axel. Mattias Hellström är klar för spel. Jag har nu hoppats på Jocke en längre tid, och i det här läget,är han grymt viktig.

Matchens profil är klar och hans föreberedelser börjar nu. Han offentliggörs på matchdagen.