... Det närmar sig

Starten närmar sig.. Lådan i hallen är rågad av gamla papper med laguppställningar, statistik och kommentarer. Allt ska bort och nytt skall in.

 

IBK Aston storsatsar i år med stor ledarstab på 9st

 

Sportchef/general manager; Christer Jansson

Lagledare; Lennart Proos

Head Coach; Johan Haglund

Coach; Mikael Nordström

Ass tränare; (lämnade nyligen laget pga familjeskäl)

Matrialare1; Bosse Åsberg

Matrialare2; Peter Thuman

Taktisk rådgivare; Ola Eklöv

 

Samt resurserna

Massör; Ronny Törnberg

Malvaktstränare; Dan Gustavsson

 

Truppen då…

 

 jo, det ser otroligt intressant ut med starka nyförvärv i IK Sätras trio Douglas Törngren, Jesper Olsson och Viktor Olsson. Från Gävleklubben IBK Runsten har vi fått in målvakten Joakim Jernberg, född 93. Sen från Hofors har vi hämtat Alexander Skråmo. Dessa herrar är klara, dock finns det flera spelare som är påväg in, men vilka dom är kommer vi att presentera senare.

Vi tappar dock två viktiga spelare i Niklas Fransson som på 22 matcher i fjol gjorde 40 (17+23) poäng till Falun U (Ny i div1) och Mikael Eriksson 22 matcher 39 (21+18) pinnar har gått till en annan nykomling, fast i Allsvenskan. IBK Alba.

 

Nytt och flytt var det. I truppen har vi starka profiler i Andreas Ahlström i spetsen som blev poängbäst under förra årets serie. Sen har vi fler unga spelare som är på väg uppåt. Inte minst pojkspelaren Tony Winberg (född 97)som spelade DM-slutspelet där han gjorde två mål och en assist på två spelade. Nu får vi se hur mycket han kommer att vara med oss i vinter, men en mycket intressant spelare att följa.

 

I laget är den ände jag träffat Philip Mellqvist, har även spelat mot och samtalat med Halling då han är vän med några spelare i Andersberg.  Så det kommer att bli tufft att lära känna alla och förstå dem, men jag får lägga manken till. Men det kommer att bli bra, Johan har sagt att det är idel bra killar i truppen, och själv kommer jag att kanske inte att bli så poppis där jag har fått i uppgift att styra fysträningarna under sommaren. Förhoppningsvis kommer killarna tycka att det kommer bli skoj med lite hårt arbete.

 

Sommarträningen ja… Johan och sportchefen har gett mig helt fria händer, vilket känns lite skrämmande men detta om något kan jag. Efter alla års nötande i skog och backe så vet jag och vad som gör ont och vad som ger resultat. Jag mår faktiskt bra av detta förtroende och hoppas verkligen att killarna ställer sig bakom detta och nöter på. Johan kommer att sköta innebandyn under sommarn där jag blir mer passiv för att komma in i laget och hur Johans upplägg ser ut, för att så smidigt som möjligt kunna fylla luckan när han inte är närvarande. 

 

Det kommer att bli en upptaktsträff den 13e juni, där samtliga ledare och spelare kommer närvara. Sen, dagen efter startar fysen. Under månaderna kommer det att bokas in två läger samt träningsmatcher innan serien börjar i september.

 

Nu inväntar jag starten och är grymt förväntansfull. Med stort ledarskap kommer vi kunna jobba mer med individuell träning och få fler ögon och öron i truppen för att få ut max. Som jag skrev tidigare så ser truppen hyperintresannt ut och det kan bli bra. Det kan gå bra. Om alla vill!!!

 

 

./C M