Aston vs Hagfors 6-10

Aston hade vunnit de senaste sex matcherna de spelat mot Hagfors inför matchen på Jernvallen i går.
Men denna gång tog gästerna revansch och vann med 10–6 efter en blek insats av Sandvikenlaget.

I den första perioden hade Aston inte etablerat det tryck som de behövde ha. Samtidigt spelade Hagfors med mycket fart och tog så många avslut som möjligt. Detta resulterade i två snabba mål för bortalaget inledningsvis och det tog tid innan Aston kämpade sig tillbaka.

Hagfors anföll med fyra anfallare och Aston hade chanserna att kontra, men de fick aldrig tag på bollen. Men på grund av det ljusa avslutet på period ett, som slutade 2–3, fick Sandvikarna en extra chans.

Den andra perioden tillhörde till största delen Aston men när passiviteten visade sig så smällde det till från gästerna. Aston vann trots detta perioden med 4–2 och ledde matchen med 6–5 med en period kvar att spela.

I period nummer tre gjordes det fem stycken mål. Målen kom från fyra olika klubbor. Tre av målen hade fina framspelningar. Det var två lag på planen. Ett var det bättre: Hagfors.

Aston var för bekväma och Hagfors vann matchen med 10–6.

– Det gick inte alls så bra idag, sa Astons tränare Johan Haglund efter matchen.

– Kanske beror det på att många på planen för Aston har varit sjuka i veckan…

Johan Haglund och Aston tar nu julledigt och tränaren ser nöjt tillbaka på den första delen av säsongen:

– Vi har visat att vi kan kriga till oss jämna matcher – även fast vi inte gjorde det just idag. Vi behåller vår målsättning att etablera ett starkt försvar och ett bra kontringsspel och försöker vinna varje match vi spelar.

IBK ASTON–HAGFORS IBS 6–10 (2–3, 4–2, 0–5)

Målen, Aston: Kim Rymbacka 3, Philip Mellquist, Andreas Ahlström, Tomas Halling.

Skott på mål: 25-43.