IBK Runsten vs IBK Aston 7-8

Första vinsten borta är ett faktum efter debyt mot IBK Runsten. Träffen var välbesökt och lite högljudd, dä stora delar av publikhavet hejjade på IBK ASTON.

Efter en total överkörning i förra omgången av serieledarna Surahammar så var förhoppningarna stora på oss och att vi skulle fortsätta mala på och köra över motståndarna. Efter första perioden leder vi solklart med 4-0. Men… vi hade mycket tur i den perioden. Johan Näslund storspelade i målet och räddade oss flertalet gånger och höll Runsten mållösa. Fyra noll är ett starkt resultat på en period, men jag och Johan var inte nöjda. Det fanns mycket kvar att jobba på. Vi missade i spelet bakom mål, bubblingarna, förflyttningarna. Vi var dock mycket tålmodiga i defensiven. När dom rullade runt stod vi vid mittlinjen och stängde deras uppspel. Där var dom helt ofarliga. Men när väl bollen kom ner blev vi lite passiva.

VI manar på grabbarna i pausen och upplyser dem och våra matchpunkter, vi blir taggade och kliver ut för en andra period… där vi har huvudet under armen. VI tabbar oss i många situationer och Runsten knappar in. Efter tio minuter står det 3-4 och det  blåser genom hallen. Ur den jobbiga stunden kliver Viktor Olsson fram och gör en stark prestation när han gör förarbetet till Proos tre fem. Huvudena höjs av Viktors arbete varpå Kim Rymbacka ställer in siktet och snärtar upp plastbollen i bortre krysset från straxt halva plan. Vi hjälps åt mera och tar över en aning då Tony gör sitt andra a-lagsmål och nu hade vi fyra måls överläge igen, med minuter kvar att spela av perioden.  Men runsten smiter emellan och gör ett straxt före paus.

Det står nu fyra sju inför sista perren och nu skulle det avgöras. Efter fem minuter spelade så har vi tappat det fullständigt, det står sju sju. De var 100 procentiga i PP, de fick tre tillfällen och gjorde mål på alla. Vi var tama. Matchen står och väger som det brukar, det blir inga riktiga målchanser båda lagen tänker defensivt. Ur åskmolnet kliver Halling som med sju minuter kvar gör ledningsmålet på en wolly. Publiken jublar och Runsten trycker på, men där står Näslund i väg(g)en. Vi vinner matchen och euforin är total. VI var inte så bra i matchen men vinner ändå, det visa på stark karraktär, och vilka vinnarskallar vi har i truppen.

Otroligt skönt, nu klättrar vi i tabellen och får större marginal till lagen i botten.

Matchens kung; Det var många som var bra idag. Så jag delar upp, Näslund, Persson, Mellqvist

Matchens kämpe; Mattias Nilsson

Matchens Foppa; Viktor Olsson. Hans räd fram till Proos mål var vändningen för oss.

Matchens Polly; Halling. För första gången i år får jag se lite känslor från honom. Det var klart att han skulle avgöra matchen.

Matchens custemo; Situationen i slutet. De har tagit ut målisen, och de skjuter på Ahlström som får med sig bollen mot öppet mål, men bollen är sönder. Domaren dömer tek, då motståndarna ger bollen till de som hade bollen. Ett slags fairplay. Så hade det skett i vilken situation som helst tidigare matcher och i denna. Men nu satsade Runsten på att göra mål. Antingen tekar man konsikvent, eller ger över bollen. Dåligt Runsten och domarna. (Min åsikt)