Augusti

Hej svejs!

På fredagen var det träning, där vi hade lite skoj innan det skulle bära av till träningsläger. Laget delades in i fyra lag och 1a tävlingen var att man skulle hitta stugan. Med cyklar och karta startades lagen med tre minuters intervaller mot Högbo. Vinnande laget med Dogge Ahlström och Lundmark kom i mål på 31 minuter. De laget som kom sist cyklade på en timme och tio minuter. De hade träffat en halvlurig gubbe som lyckades få killarna att cykla ända till Högbo, oflyt. Väl framme vid stugan var det middag och iq-test på planeringen. Poäng delades ut till det lag som kom etta, tvåa, trea, fyra där tävlingarna höll på ända fram till lördagskväll. När testet var klart dukades det upp för poker och hör och häpna…. Bosse Åsberg vann.

På lördagen hade vi tidig träning med powerplay och målvaktsträning. Det lovades dåligt väder men killarna bet ihop och cyklade in till jernvallen trots regn. Efter träningen så bestämde vi ledare att det planerade programmet inte kunde följas, så vi gjorde en omröstning om vad som skulle göras, det blev att vara kvar på vallen för att se grannarna IBK Alba spela mot Hudik/Björkberg. Torggrillen, vilket ställe… vi hade beställt mat där för samtliga och bilarna rullades ut för en rungande måltid. Matkoma på samtliga hängde vi trötta på matchen.

Tillbaka i stugan togs tävlingarna upp igen, stapla sockerbitar, armbrytning, montera spritkök, kroppsdel mot kroppsdel, gäster med gester, och filmen längst ner på sidan. Sista tävlingen där det innebar många poäng i en musik tävling slutade två lag på samma poäng. I en utslagsfråga stoppade jag ner näven i sockerbitspåsen och lagen fick själva gissa hur många jag hade greppat. Laget som vann var Dogge Ahlström och Lundmark.

Spelarrådet röstades fram. Redan klara kandidater var lagkaptenerna Johan Hedlund, och Mattias Nilsson, inröstade blev Ahlström och Dogge. Grattis.

På söndagen var det match mot Tullinge. Ett lag som var snarlikt som oss, en del nya spelare, mycket med yngre förmågor. Vi lyckades vinna den matchen med nio fem. Halling fick spela topp i den andra kedjan och svarade förtroendet med att göra två mål. Vi hade en till två målskytt i Viktor Olsson. Jernberg vaktade kassen.

Skotten; ?-16

Helgen efter träningslägret for vi till Sundsvall för två matcher inom fem timmar. Vi for med fullt lag på tre kedjor och två backpar. Första matchen var mot Granlo (Alsv.) och den blev ingen vidare jämn historia. Granlo vann med 8-1. Målskytten var Mike utan ass. Vi hade inte alls mycket med boll. De spelare runt oss i en vansinnigt tempo, där vi var alldeles för passiva 1a perioden som blev fem noll. I andra klev vi fram lite mer och vågade äga bollen och hota. Det blev en jobbig match, men vi fick bra träning på vårat försvarsspel. Så det blev dock en lyckad träningsmatch. Johan näslund stod i mål och fick 24 skott.

Näs slutsignalen gick så hade vi drygt en timme på oss att äta, ladda batterier innan matchen mot Nordic (Div2) Nu hade vi chansen att behålla tempot i benen och visa vilka vinnarskallar vi är, och hur bra tränade vi faktiskt är. I ren urladdning, trots okey uppvärmning klev vi ut och vann ganska övertygande. Mitt under matchen kom vi in i en dålig period dör Nordic gjorde tre snabba mål på vår trötthet. Det fanns en kille i Nordic som spelade i Granlo i fjol som var ganska framträdande, men i denna match var det ända vi såg en gris. Han gick medvetet i och armbågade och sparkade ner våra killar. Där visade vi i Aston stark karaktär och stod emot och reste oss och vann mycket rättvist.  I denna match stod Johan Lundmark som motade sjukt mycket skott, Matchen bästa?

Skotten; ?-33

Inte bara med att vi spelade två matcher på söndagen så kom hälsingarna Alfta på besök för att pröva lyckan mot IBK ASTON. Och det gick väl inge bra… vi var bra i denna match. Vi hade ett helt nytt spelsystem som vi tränat på i förra veckan. Vi fick väl en del svar jag och headcoach om det nya. Vi vann första perioden med två ett ganska stort övertag för oss. I andra drog vi ifrån till 4-1 tills Alfta repade sig och började klättringen. Vi var absolut inte så dåliga, det var lite lycko träff och ”stolpe in” för dem en period. Perioden slutade fyra fyra.

I tredje börjar båda avvaktande, innan vi släpper lös andra kedjan som i denna match låg bakom åtta av nio mål. Så vi vinner med 9-4 och Joakim Jernberg i målet hållet tätt. En stabil seger. Rickard Larsson gjorde sin debut i tröjja nitton. Välkommen in i spelet! Vi hade många bra lägen där vi kunde gjort fler mål, men istället för att vara produktiva så försöker vi göra det lite för stiligt och snyggt, det ser så slarvigt och nonchalant ut.

Planens kung; Andra kedjan. Inblandat i allt. Trots en del mål insläppta (tre) så är det fullt godkänt att dominera en match fullständigt. Phille Mellqvist utmärkte sig mest.

Matchens Polly; Matte Nilsson. Hans kyliga dämpning av bollen till Phille som slår till direkt i mål. Kyligt Matte!

Matchens Foppa; (Fösta utdelningen) Phille Mellqvist. Klart bäst på plan. Jobbade kopiöst över hela banan. Dominant!!!