Nu är vi igång!!

Under helgen laddas batterierna om inför nya övningar. Nästa vecka tränar vi måndag innebandy och tisdag fys sen är det vila igen och midsommar…

 

På måndagen träffades vi först i Göranssons Arena där ledarstaben presenterades och ordförande Patrik Uggla drog i snabba meningar om budjet och om föreningen. En kul grej som han nämnde var att IBK Aston och Alba jobbar tillsammans för att ordna en stor innebandycup, i Jernvallen och i Göranssons, hoppas att det går igenom. Sen presenterade headcoach Johan Haglund sitt upplägg om hur årets planering låg med träningsmatcher och läger. Spel idén gicks snabbt igenom med regler och policy. Efter det mötet gick vi in i vår hemmaarena Jernvallen för en lättare träning med boll och klubba. Målvakterna värmdes upp och sen spelades det match mellan de gula och röda, där gula laget vann med 6-3.

 

På tisdagen lurades killarna i laget att ta med sig klubbor till träningen, men de skulle inte användas för vi skulle ha en TEST träning. På menyn stod; vägning, beep och smidighet. Så killarna vägdes in i träningsutrustning/matchklädd, sprang fram och tillbaka på planen som dock var felmätt då jag glömde måttband hemma. Det var dock fina resultat, jag räknade om lite och tänkte om och gjorde ett snitt, som jag tror är ganska nära. Det blev elva i snitt, Ahlström som sprang längst fick 13. Men jag vet inte, det kanske inte stämmer. Men det visar sig vid nästa test, då jag inte kommer glömma de viktiga tillbehören som måttet som är det viktigaste efter bandet där testet spelas. Ahlström imponerade med att springa längst, han som vägde mest och är längst. Starkt. Jesper Olsson klev av två punkter före.

 

På torsdagen träffades vi för första gången i myggtäta Trebo för hårda och jobbiga minuter framför oss. Kvart i sju berättade jag om hur träningen skulle genomföras för killarna som verkligen inte säckade ihop. Johan Hedlund, lagkapten pushade på killarna att detta kommer att ge resultat senare. I två heat löpte dessa hårda herrar ca 400 m, i mål väntade en vila på 90sek, och detta upprepades ett par gånger. Stark på denna träning var Emil Olsson som var tillbaka efter operation som sprang snabbast VARJE varv!! Johan Hedlund såg förvånansvärt stark ut, imponerande att den som är äldst i laget, den som spelat länge i klubben är med och kör. Det var inte vanligt att de etablerade spelarna är med under grovgörat där jag spelat. Han får med sig laget, det känns bra. Naturlig ledare.

 

Efter löpningen klev vi ut bakom Trebos utslagsranch för lite kroppslig fys. Vi körde Allan Wells, och jag måste säga att det var underbart att höra ert stånkande och stönande. Då vet jag att ni får jobba hårt för att hålla emot. Douglas Törngren sa i bilen på parkeringen till mig att det skulle vara mitt fel om vi krockade, för det bara darrade i benen. Härligt!!

 

Bra kört Aston! Det ser bra ut!

Vi ses, trevlig helg

 


Lagkapten; Johan Hedlund 

Emil Olsson

Nyförvärvet, Joakim Jernberg

Cöster i rygglyfts-öving

Ny, Douglas Törngren

Ned joggning


./CM