Ankarsvik BK vs. Strömsbro IF 12-4

Då var första resan med nya laget avklarat, utan några erfarenheten med p01 kan jag inte återberätta hur bra eller dåligt det var. Faktum är dock att vi förlorade med 12-4, och en bra lektion i hur innebandy kan spelas. Vi ledare tackar Ankarsvik, och tillresta Flyers-föräldrar för ert fina stöd! (jag tar gärna emot lite bilder från matcherna på mailen framledes)

Redan under uppvärmningen står vi och sneglar över på motståndarna och hur dom värmer upp. Det var imponerande att se vilket tempo dom klev ut med som första övning. Tydligen skall Ankarsvik p0102 vara bland de bästa i landet… och vad hade vi förväntat oss?

Period ett, 30sekunder, 1-0. Precis som vi upplevde med deras uppvärmning, det gick för oss lite för snabbt (Samtidigt lärorikt). Efter målet vaknar vi ur chocken och kämpar 19och en halv minut enormt hårt. Ankarsvik gör två mål till innan periodpaus. Alfons i kassen står upp bra och tar flera sidledsskott och är aktiv i kontringsspelet med sina utkast. Ankarsvik kom till avslut i ytterzonerna, vilket är resultatet av en tajt box. Vi skapade inte mycket framåt alls, när vi väl kom upp var pressen från dem hård, framför allt i hörnen. Vi hade inte alls mycket att säga till om. Tack vare Alfons hölls siffrorna nere, trötta kliver vi av för periodpaus.

Andra börjar som första. 4-0 efter en minut, 5-0 Efter fem minuter… något händer… vi lyckas göra två mål inom loppet av en minut. 5-2, halva matchen kvar och hoppet tändes. Perioden slutar tio, två. En kolossal genomklappning. Vi tappade nog orken och med den koncentrationen. Skotten kom närmare och närmare. Kontinuerligt rörelsemönster, hög hastighet och precision i passningsspelet nöter Ankarsvik ner oss. Vi hade några ramträffar och lite slapp beslutsamhet framför motståndarnas målvakt, om vi varit lite starkare så kanske andra perioden sett annorlunda ut…

Om om inte fanns…

Vi rycker upp oss i tredje, spelar med bättre attityd. Ankarsvik tar timeout till och med! En fin avslutning för vår del att ta med oss hem och dra nytta av inför nästa veckas träningar. Stolta över att vi kan om vi vill. Min filosofi är att motivation slår klass, och även om ett lag är individuellt sämre så kan varenda en av oss kämpa ner en motståndare. Att stå och peta med klubban som om den var gjord av porslin kommer inte att funka någonstans!

Matchens bäste; Gabriel Hedlund. 3mål, spelade 30min, och blev bättre ju längre matchen led. Kan bestämma tempo när han känner för det.

Matchens kämpe; Det var några , svårt att välja en. Leo Hall, stabil insats, bra pinch, fenomenal i sista perioden. Inne på 2mål bakåt bara. Bra styrkebesked. Samt Alfons Eriksson, grymma räddningar i boxplay framför allt.

Matchens Foppa; Isak Martelleur, i försvarsspelet när ytterforward blev överspelad och back kliver in/ner mot höga slottet och laddar slagskott. Isak tar två steg upp och sätter ner knät. Skottet tar på låret, jag ser på Isak och grimaserar, han följer bollen som seglar över sargen. Stenhård!

Matchens Polly; Albin Eriksson. Tre äpplen hög i sin fysiska närvaro, kliver upp i rygg på en motståndare som för mig ser ut som en jätte i jämförelse, och trycker bort honom, äntligen någon som visade lite pondus!